ZomerSmaak


Genieten van 013 Food proeverijen bij StadsTuinderij Piushaven

Foto: Michaël Molenaar- Te Gekke Etentjes - Bioboerderij ’t Schop Hilvarenbeek

StadsTuinderij Piushaven organiseert deze zomer weer, in samenwerking met 013Food, één smaakvolle zomerse lokale streek proeverij/-markt, genaamd 'ZomerSmaak'. Op donderdag 10 september kunnen liefhebbers van 18.00u tot 21.00u lekker en lokaal voedsel kopen bij zo’n 15 tot 20 kramen van streekboeren/-producenten uit de buurt én aanschuiven aan lange tafels om op ons sfeervolle groene marktplein de verse aankopen te nuttigen. Proeven en smullen o.a. van ambachtelijke kaas, wijn, bier, brood, biologisch vlees, plukfruit en verse soep. Lekker én gezellig!

Wij willen met deze avondproeverijen 013Food, StadsTuinderij Piushaven én lokale boeren/producenten meer bekendheid geven en meer streekproducenten aan onze organisatie verbinden. Tevens de stadsbewoners direct in contact brengen met lokale boeren/producenten en hun producten. Vers en dichtbij is goed en gezond, en zeker ook lekker én gezellig.

Uiteraard nemen wij de richtlijnen van het RIVM in acht door een gezondheidscheck bij de ingang en bezoekers te wijzen op de afstands- en hygiëneregels.

Genieten van sfeervolle akoestische live muziek

Tijdens het shoppen en proeven kunt u genieten van alle lekkernijen, de mensen die u tegenkomt én van het sfeervolle live optreden van Flor de Amor.

Deelnemers ZomerSmaak

De Smaak van Hier, De Kerkhovense Molen, Stadsimker Beezzzz, De WalhoeveGoei Eete, ZuiderZwam, GroeiGoed013, Art of Tea, New Balkan WaveCreperie Natuurlijk, Te PizzaDe Groene Chef, Wijngaard Dassemus, Brouwerij 'T MAG, Foodatelier, Stichting Voedspoor, Broodje Aap & Linke Soep, biologische boerderij 't Schop, Vergeten Fruit, Wens Natuurlijk en StadsTuinderij Piushaven.

Over 013Food

Voeding geven aan duurzaam leven. Onder die noemer draagt 013Food bij aan de verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden Brabant. Dat doet 013Food door het initiëren en stimuleren van lokale, impactvolle foodprojecten. De foodprojecten die 01 Food ondersteunt richten zich op duurzame productie, het vergroten van bewustzijn met betrekking tot de waarde van voedsel en het voorkomen van voedselverspilling. Tot de partners van 013Food behoren uiteenlopende food-initiatieven, bedrijven, boeren, restaurants, de gemeente, onderwijsinstellingen, de bibliotheek, stichtingen en andere partijen. Kijk voor meer informatie op www.013food.nl

Deze editie is mede mogelijk gemaakt door Het Werkt, 013Food, Boekenschop, Verrijk je Wijk en StadsTuinderij Piushaven.