Samen groeien en bloeien


Een plek waar je elkaar inspireert, waar je samen actief bent, een plek waar mensen tot bloei komen; dát is wat de StadsTuinderij wil zijn.

Doe mee!

De StadsTuinderij verbindt. Er ontstaan contacten en initiatieven om de stad mooier en leefbaarder te maken. De StadsTuinderij biedt mensen nieuwe mogelijkheden om te leren en te ontdekken. Het is een plek waar de maatschappij behoefte aan heeft. Een plek in hartje Tilburg waar we samen groeien en bloeien en waar iedereen die er werkt trots op kan zijn.

Op dit moment zijn er 80 vrijwilligers en een aantal deelnemers aan trajecten actief in de StadsTuinderij. Onder professionele begeleiding telen zij seizoensgroenten, kruiden, zaden en bloemen en zorgen zij voor de kippen en varkens die in onze tuin rondlopen.

Vrijwilligers

Even klaar met de drukte van de stad en op zoek naar een groene, gezonde plek in het centrum van Tilburg? Tussen onze planten en kruiden, met je handen in de aarde, kom je heerlijk tot rust. Of geniet je meer van de sociale contacten in onze winkel en wil je zelf geteelde producten verkopen, een activiteit organiseren of voor onze dieren zorgen? Op de StadsTuinderij kom je in aanraking met allerlei mensen die passie hebben voor het buitenleven. En heb je een middagje lekker in de tuin of winkel gewerkt? Dan neem je voor je maaltijd ’s avonds thuis, gratis een portie groenten mee!
Kijk hier voor meer informatie over vrijwilliger worden bij de StadsTuinderij.

Dagbesteding

De StadsTuinderij is een plek waar dingen natuurlijk groeien. Ook mensen! We bespreken dan ook graag samen met jou wat je wilt leren. Op de tuin hebben we allerlei mogelijkheden om hier aan te werken. Je wordt daarbij begeleid door gediplomeerde werkbegeleiders van Stichting Het Werkt. Welke beperking of problematiek je hebt, is niet zo belangrijk. Wel dat je van de buitenlucht houdt!
Kijk hier voor meer informatie over het dagbestedings-traject bij de StadsTuinderij.

Menss

Iedereen hoort graag ergens bij, doet graag mee in de maatschappij. Maar soms lukt dat door omstandigheden even niet. (Vrijwilligers)werk en meedoen aan leuke activiteiten kunnen je dan op weg helpen. Ook sociale contacten zijn daarbij erg belangrijk. Menss kan je daarbij ondersteunen met een Menss-traject. 
Kijk hier voor meer informatie over onze Menss-trajecten.

Meedoen

Wees welkom! De StadsTuinderij is altijd op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers en dagbesteders die een handje willen helpen. En ook voor een Menss-traject kun je bij de StadsTuinderij terecht. Neem voor meer informatie contact op met onze coördinator Karin Moers: 06-30759572 of karin@groeituin013.nl 
 

Vrijwilligers over de StadsTuinderij

Toos, vrijwilliger

     “Lekker buiten bezig zijn, samen met anderen dat vind ik belangrijk.
      En zo mooi om te zien hoe zo’n klein zaadje een rode kool wordt.”
     
     

Kevin, vrijwilliger

     “Ik vind het geweldig om met eigen geteelde groenten een lekkere en gezonde maaltijd
      neer te zetten. Helemaal leuk om zo’n eerlijke maaltijd met collega’s uit de tuin op te eten.”


 Thea, vrijwilliger

     “Vanaf maart 2015 ben ik vrijwilliger. Mijn eigen moestuin had ik net opgezegd omdat ik het
     alleen niet meer kon bijhouden. Hier werk je samen met anderen aan één grote tuin. Lekkere
     groenten en gezelligheid samen. Ook worden er activiteiten buiten de
tuin om georganiseerd
     voor de vrijwilligers.”